Özsöz 20

- Sevginin nedeni çoğu zaman korkudur, korku; tüm duyguların atasıdır.

 - Her şeyin başladığı yere gitmek lazım, her konuda ve her zaman. 
 Kökene inmek lazım, her nedenin kökenine gidildiğinde, sonucu anlamak kolaylaşacaktır. 

 - Kötü veya çirkin olan her şeyin sevdiğim tek yanı, onlara asla özlem duymuyor oluşumdur.

 - Duygular, daha zeki ve daha bilgili olmamızdaki temel neden. Yine de; hastalıklı fikirlerimiz de, hastalıklı duygularımızdan. İnsan kasten kurcalanmış ve bozulmuş bir makine gibi, en mükemmeli bile kusurlu.

 - İlmin bizleri ne zaman tamir edeceği belirsiz, bu yüzden kendi kendimizi onarmalıyız. Hiç bir ilim ve buluş yoktur ki insan aklını tatmin etsin.

 - Hayatta özgür olmaktan daha mühim bir mesele yok. Bu kıymet ne aşka, ne güce, ne de bağımlılıklara değişilebilecek bir şey değil.

 - Kendini tanımak, amacının anlaşılmasını sağlar. Elma ağacı elma verir, limon ağacı limon. Tüm varlıklar, amaçları doğrultusunda hareket eder, amaçları doğrultusunda hareket ettikleri sürece var olurlar. 

 - Canlı olan her şey üretir, üretmek için de tüketir. İnsan ne üretmesi gerektiğini bilmeli. Kendimize kattığımız her şey, aslında daha iyisini üretebilmek için. Bu yüzden her zaman güzel şeyler tüketmeliyiz, güzel üretebilmek için. Zaman da kendini bu yüzden tüketiyor, vakti geldiğinde öleceğiz, yeni ve daha iyi ürünlerin verilebilmesi için. Bizlere güzel yiyecekler, içecekler, temiz bir hava, sanat, kültür, bilim, spor, dünyaya ise; güzel insanlar ve meyve veren ağaçlar gerek.

 - Toplumun acizliğinin ve kokuşmuşluğunun temel nedeni, insanların üretmekten değil, tüketmekten zevk duymalarıdır. Oysa bilen bilir; yıkmaktansa yapmak, tüketmektense üretmek mutluluk verir.

 - En zor zamanlarımızda, olmaktan en çok korktuğumuz kişilere dönüşürüz.

 - En büyük felaketlere genelde en küçük adamlar sebep olur.

 - Hayatta kaldığımız için mi büyüyoruz, yoksa büyüdüğümüz için mi hayatta kalıyoruz ? 

 - "Neden?" soruların temelidir.

Rüzgar L. Everest

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mentalist dizisi çözümlemelerim ve tahminlerim -spoiler-

Kendimiz için ne yapmalıyız ? -10 madde-

DuLDa 2015 & 2016 & 2017