Mayıs Ayının En İyi Projeleri (2014)

Merhabalar !

Her ay derlemiş olduğum, "en iyi proje seçkileri"nin 'Mayıs 2014' kaydına gelmiş bulunuyoruz.
Bu sefer; yine başka yarışmacılara ait 2 proje ve kendi projemizle beraber, toplamda 3 yeni proje tanıtacağım...


1) 
Çektiğiniz Fotoğraflardaki Gizli İzden Haberdar Mısınız?
Proje Özeti :
Kişisel bilgi mahremiyetinin korunmasına yönelik olarak geliştirilen proje konusu yöntemin en önemli özelliği, bir bilgisayar ağı içerisinde (örneğin bir websitesi arayüzü üzerinden) kaynakların anonimleştirilmesi işleminin tam olarak gerçekleştirilebilmesidir. Bilinen diğer yöntemler, fotoğraf çekilen cihaza erişimi ve profesyonel bir çabayı gerektirmektedirler; kullanıcı dostu değildirler, dahası başarımları düşüktür. Hedeflenen ürün ile, görüntülerin anonimleştirilmesinde cihaz erişimine gereksinim ortadan kalkmaktadır ve yalnızca sayısal fotoğraflar üzerinden kaynak anonimleştirmesi işlemin tamamlanması mümkün olmaktadır. 



2)
Bakır Teller Ve Piezo Elektrik Malzemeleri İle Oluşturulan Kompozit Malzemeler İle His Hücresi Oluşturularak Hissedebilen Yapay Diş Oluşturma Projesi
Projemizde, yapay mekanik çene yerine acı hissine benzer pulse işaretler üreteren şiddetine göre tepki gösteren, uygulama yapan öğrencinin tedavi süresince gösterdiği performans analizi çıkaran ve en önemlisi öğrencinin tedavi uygularken sanki bir insan çenesine tedavi uyguluyormuş gibi hassas olarak el becerisini geliştirecek mekatronik yapay çene oluşturulacaktır. Yapısı insan dişine benzer bir yapıda olacak olan bu çenenin her bir dişi, gerçek dişin 4 temel bölümü olan mine dentin pulpa ve sement bölgelerinin görev ve yapılarına benzer şekilde piezoelektrik malzeme ve bakır tellerin örgülerinden diş yapısı oluşturulacaktır. Bu sayede bir tedavide uygulana işlemler sırasında insanların duydukları acıya tepki verdiği gibi yapay diş üzerinde yapılacak tedavi sırasında oluşturduğumuz yapıların zedelenmelerine bağlı olarak ağrı şiddeti oluşacak ve tepki verecektir.

Acı hissini oluturan sinir hücrelerinin zedelenmeleri, sıcak-soğuk şoku, kuruluk gibi
etmenlerin diş üzerindeki etkileri yapay dişin yapısında da aynı şekilde bulunacaktır. Piezoelektrik madde sement ve dentrit bölgesine yerleştrilecek ısı değişimi ve baskılara göre işaret üreterek ağrı uyartımı sinyali verecektir. Bakır tel örgüsü dişin pulpa kısmında olacak sinir hücrelerinin yapısına benzer şekilde zedelendiği zaman akım değişimi ile ağrı uyartım sinyali verecektir.

Çıkan voltaj ve akım değerleri entegre devreler üzerinden verilere dönüştürülerek bilgisayara gönderilecek ve analiz edilmek üzere MATLAB programında işlenecektir. Oluşturduğumuz ara yüz ilede anlık olarak ekranalabilecek ve kaydedilecek. Tedavi sonunda analizler çıktı olarak alınabilecek, uyartımların şiddelerinin sayısı aşma sayılar şiddet ortalaması gibi bilgiler ayrıntılı olarak görülebilecek. Böylece öğrencinin performansı değerlendirilebilecektir. 



3. ve son olarak;
Referans
Referans Projesi Nedir ?
Üretken ve öğretmeye yatkın insanları, tüketiciyle ve öğrenen insanlarla eşleştiren, internetin asli görevi olan iletişim konusundaki eksiklikleri ve gerçekleştiremediklerini, insanları birbirine 'Referans' olma yöntemi ile bağlama ve birbirlerine ulaştırma suretiyle gerçekleştiren, özetle; toplumsal üretkenliği ve verimliliği arttırma amacını gütmekte olan bir projedir.

Referans



Peki ya Referans Neden Tercih Edilmeli ?
- İlk defa gerçek anlamda bilgiye ulaşabilme
- Fikri projeye çevirebilme
- Kendinizi tanıtma fırsatı bulabilme
- Her bilgiye tek yerden ulaşabilme imkanı
- Kendine yakın insanlarla buluşabilme olanağı
- Her insanın dünyayı değiştirebilmesine daha çok fırsat tanıyabilme
- Keşfedilmemiş hiçbir insan kalmama hedefine hizmet etme nedenlerinden ötürü tercih edilmelidir.
Referans Projesi Web Sitesi : http://referansprojesi.blogspot.com.tr
Proje Anlatım Videoları : Referans Projesi Pcloud
Proje Anlatım Videoları : Dropbox Alternatif
İletişim : rewerest@gmail.com


proje hakkında detaylı bilgi için : https://www.cozumkumbarasi.com/ProjeDetay/10498/Referans



Bahsi geçen projelerin tamamı ; çözüm kumbarası adlı siteden alıntılanmıştır...


Bu blogdaki popüler yayınlar

Mentalist dizisi çözümlemelerim ve tahminlerim -spoiler-

Kendimiz için ne yapmalıyız ? -10 madde-

DuLDa 2015 & 2016 & 2017