bana en çok zararı dokunan şeyler (kişisel)

hayatta beni en yıpratan şeyler;
1) birilerinin bana sesini yükseltmesi,
2) çevremdeki birinin ahlaksızlığı,
3) ahmaklığı bana zarar verebilecek olan birinin yaptığı ahmaklık,
4) sürekli söylenen insanlar (enerji sömürücüleri) ve sürekli eksi enerji yayan insanlardır...

(bu tarz insanlar kendilerini kontrol edemezler, sinirlerini kontrol edemezler, bi işi yaparken başkasına zarar verirler ve bunu önemsemezler bile, tek arzu ettikleri şey rahatlamaktır, bunun yöntemi belki de arabalarıyla gürültü yaparak sokaklardan geçmek, belki çekip tabancayı insanları düşünmeden ateş etmek, çevresindeki insanları hiçe sayarak bütün sinirini ve eksi enerjisini onlara püskürtmektir, bu insanlar; iç kanartırlar, gerçekten kötüdürler... sizi sevdiklerini söyleyenler de vardır bazen; hastalıklarıyla sizi göz göre göre hasta ederler, hiç sormazlar ki, 'hasta eden kimdi peki?' diye...hayatınızla oynarlar ve öylece bırakırlar. kötüden de kötüdürler ama görmezler bencilliklerinin gafletinden)
özellikle önemsediğim insanlarda bunların şiddeti çok artar, aksi takdirde zaten bu maddeleri yapanlara çok şiddetli bir tepki veririm....
bazen de önemsediğiniz insanları bunlardan birkaçını yaptığı için uyarırsınız ama sizi anlamazlar. çünkü anlasalar tekrar tekrar tekrarlamaZlar aynı şeyleri...
dünyada her insan aynı değildir. kimi taş kalplilikten yorulmaz, kimisi ise taş taşımaktan yorulmaz lakin bazen taş taşımaktan yorulmayan, ruhu yorulunca yıkılır, vicdansız insan anlayabilir mi bunu?
sizi hiç etkilemeyen birşey başkasının buhranı olabillir.
o yüzden özellikle böyle hassas konularda bir arıza çıkarıyorsanız, büyük ihtimalle ruhsuz olan sizsinizdir, eleştirildiğiniz için suçu eleştirene atmayın... beden on kere ölse, ruh bir defa ölür,ikincisi olmaz.
bir kere de mertlik edip eleştirinin elini öpün, başa koyun...
eleştiri nimettir, özellikle empati yapamayanlar için...
kıymetini bilin, bari bunun...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mentalist dizisi çözümlemelerim ve tahminlerim -spoiler-

Kendimiz için ne yapmalıyız ? -10 madde-

DuLDa 2015 & 2016 & 2017