köşe yazısı 1

yılmaz özdil'in 20.03.2014 tarihli yazısından alıntı...

Bakara makara

Dindar cumhurbaşkanı seçen, dindar hükümetin, dindar bakanı, Ankara’daki hacivat gaztecilerden biriyle konuşuyor.
*
Her cuma bir ayet sallıyorum diyor.
Google’a gir, atıyorum, Kuran’da kardeşlik, Kuran’da nankörlük, Kuran’da bilmem ne diye search yap, hepsi çıkıyor, ordan beğen bi tane, salla gitsin diyor.
Sabah 5’te çaktım bi tane.
Bakara makara diyor.
*
Tavsiyesine kulak ver.
Gir google’a.
*
Şöyle der Bakara suresi...
“Öyleleri vardır ki, inanmadıkları halde, Allah’a inandık derler. Allah’ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. İyi bilin ki, ortalığı bozanların ta kendileridir. İman edenlere rastladıkları zaman, inandık derler. Şeytanlarıyla yalnız kaldıkları zaman, seninle beraberiz, biz onlarla sadece alay ediyoruz derler.”
*
Unutmadan...
“Sığır” demektir bakara.
*
Montajsız Türkçe meali...
Bunca kepazelikten sonra, sandığa “sığır” gibi gitmemek lazım anlamına gelir!




soner yalçın'ın 20.03.2014 tarihli yazısından alıntı...

Kişilik zafiyeti
Dö­nek­lik tar­tış­ma­la­rın­da bir yan­lış­lık var:
Yü­zey­de ide­olo­jik/fi­kir tar­tış­ma­sı ola­rak gö­zü­ken, as­lın­da de­rin­de ki­şi­lik za­fi­ye­ti; pa­ra/ma­aş, ma­kam/kol­tuk, ün/şöh­ret gi­bi mad­di ha­yat ta­le­bi! Bu ne­den­le dö­nü­yor­lar.
Me­se­le­nin bu yö­nü­nü hiç ko­nuş­mu­yo­ruz. Yüz­leş­me­li­yiz, bu ger­çek­le…
Meh­met Al­ta­n’­ın Sa­ba­h’­tan Sta­r’­a geç­me­sin­de al­dı­ğı as­tro­no­mik pa­ra­nın et­ki­si yok mu? Yap­ma­yın.
Va­at edi­len pa­ra­yı ala­ma­yın­ca kö­şe­sin­de bi­le yaz­dı: “Ha­san Do­ğan be­nim Sa­ba­h’­tan Sta­r’­a ge­çi­şi­min baş ak­tör­le­rin­den bi­riy­di. Be­ya­na gü­ven duy­ma saf­lı­ğı­mı hiç terk et­me­mem yü­zün­den, o sü­reç­te fark­lı ak­tör­ler ta­ra­fın­dan ba­na ya­pı­lan va­at­ler­le, şim­di­ki uy­gu­la­ma­lar ara­sın­da bü­yük fark­lar ol­sa da, baş­lan­gıç­ta hep­siy­le, Ha­san da da­hil, yo­ğun bir şe­kil­de teş­ri­ki­me­sa­i yap­tık.” (24.03.2010 Star)
İş­te mağ­dur Meh­met Al­tan bu­dur! O “fark­lı ak­tör­le­ri­n” va­at­le­ri­ni tut­ma­la­rı­nı is­ti­yor. Baş­ya­zar kö­şe­sin­den pa­ra di­le­ni­yor!
Ruh aç­lı­ğı­nı do­yu­ra­maz­sı­nız; ne pa­ra­lar, mev­ki­ler, şöh­ret­ler, aka­de­mik un­van­lar ver­se­niz de in­sa­nı ezen bu aç­lı­ğı yok ede­mez­si­niz. Bu cüm­le­yi yaz­ma­mın ne­de­ni şu: Baş­ya­zı­sın­da pa­ra di­le­nen Meh­met Al­ta­n’­ın o dö­nem çok pa­ra ka­za­nı­yor ol­ma­sı. TMSF’­nin el koy­du­ğu CI­NE 5 gi­bi ka­nal­lar­da hiç sey­re­dil­me­yen prog­ram­lar­dan med­ya kri­ter­le­ri­nin çok üze­rin­de pa­ra­lar al­dı.
Üs­te­lik: Ha­ya­tı bo­yun­ca dev­let­ten bes­len­di­ği­ni söy­le­di­ği me­mu­ru-köy­lü­yü-iş­çi­yi aşa­ğı­la­yan Meh­met Al­tan, en ko­lay ka­zan­cı/bü­yük pa­ra­la­rı dev­let­ten al­dı!
As­tro­no­mik bu ka­zan­cı Me­lih Aşık kö­şe­sin­de ya­zın­ca, Meh­met Al­tan ne yap­tı der­si­niz; ik­ti­da­rın po­lis gü­cü­nü ar­ka­sı­na ala­rak her­ke­se yap­tı­ğı­nı bir kez da­ha tek­rar­la­dı: “Er­ge­ne­kon­cu­su­nuz!” “Kul­la­nı­lan ga­ze­te­ci­si­niz!”
İş­te bu­dur; Meh­met Al­tan­lar için Er­ge­ne­kon­cu­luk ya da kul­la­nı­lan ga­ze­te­ci ol­ma­nın kri­te­ri, ger­çe­ği yaz­mak! Dü­zen­le­ri­nin bo­zul­ma­sı­nı hiç is­te­me­di­ler.
Bu ne­den­le, nef­ret ve öç al­ma tut­ku­su­nu bar­bar­lı­ğa dö­nüş­tür­dü­ler.
Bu ne­den­le, acı­ma­sız­lar­la it­ti­fak yap­tı­lar! Yap­tık­la­rı, “as­ma­yıp da bes­le­ye­lim mi­” an­la­yı­şı­nın baş­ka bir ver­si­yo­nuy­du; “Si­liv­ri­’ye sok­ma­yıp da yaz­ma­la­rı­na izin mi ve­re­lim!”

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mentalist dizisi çözümlemelerim ve tahminlerim -spoiler-

Kendimiz için ne yapmalıyız ? -10 madde-

DuLDa 2015 & 2016 & 2017