2014'te Ürettiğimiz Projeler -Telif Hakları Alınmıştır-

- Projeler

1. Referans Projesi
Amaç : Üretken insanları birbirleriyle buluşturmak, ihtiyaca yönelik bilgi, kaynak ve kişiler bulmak (doktor,mühendis,müzisyen,çiftçi,balerin,usta,oyuncu,terzi ve benzer her şey)

Projenin;
Gelecekteki muhtemel yeni adı: "Kaynak"
Kurucu ve Geliştirici: R. Levent Everest 
Geliştirici: Görkem İnanç Korkmaz
Durumu: Tamamlandı. / Finansman bekleniyor.
Ayrıntılı bilgi: https://my.pcloud.com/publink/show?code=cvY#folder=13347623&page=publink&code=cvY

Gelecekteki Logosu:
Geçmişteki Logosu:



2. Netü -ve entegre akıllı saat- Projesi
Amaç : Tüketimlerin otomatik olarak ya da elle girilerek, saat ve kullanım miktarı gibi ölçütlerle listelenmesi ve grafiklere dökülmesi. Bu sayede tüketimi düşürmenin, sağlıklılığın ve verimliliğin arttırılması.

Projenin;
Uzun adı: Ne kadar tüketiyorum / Ne tüketiyorum?
Kurucu ve Geliştirici: R. Levent Everest
Durumu: Tamamlandı. / Finansman bekleniyor.
Kısa ek bilgi: Sistemde istenilen bilgiler paylaşılabilir, istenilenler gizli tutulabilir, veriler hesap amaçlı kullanılacaktır. Ayrıca "otomatik" modunda çalışılırken "akıllı android saat" en sık kullanılan kolunuza takılı olmalıdır. Hareket sensorleri aracılığıyla araba kullandığınız saatleri, ortalama kaç km yol gittiğinizi ve harcanan benzin miktarını, yine el ve kol kordinasyonlarındaki sabit hareketlerden yola çıkılarak içilen sigara adedi, su ya da teneke kutudaki içecek vs gibi daha bir çok yeme, içme, kısaca tüketme ihtiyacınızı listeler, verimliliği sağlar.

Şu Andaki Logosu:


3. E-babil Projesi
Amaç : İletişimsizlik ve haber kaynağı sorununu çözmek, dünya çapında bağımsız ve özgür, dünyanın neredeyse her yerindeki, neredeyse her dildeki bilgiyi ve haberi halk tarafından toplayarak bilgi havuzu oluşturmak. Bu sayede toplanılan bilgiyi, işaret dili, braille alfabesi (körler alfabesi) /kabartma klavye desteği, sesli okuma desteği dahil bütün dillerde birbirine çevirmek suretiyle kullanıcıya sunmak ve böylelikle tüm dil ayrılıklarını ortak bir sitede bitirmek .

Projenin;
Adının seçilme nedenleri :
-Ebabil kuşları gece, gündüz, beslenirken, çiftleşirken ve hatta uyurken bile uçarlar, istemedikleri sürece de konmazlar, tek eşlilerdir ve en iyi havacı kuş olarak bilinmektedirler. Haber kaynağı için çok uygun bir isim.
-Ünlü Babil kulesi efsanesinin sonunda tanrı insanları lanetler ve farklı dillere böler, gerçek hayatta ise bunun tam tersi yapılmaya niyetlenildiğinden ötürü babile atıfta bulunmak uygun düşecektir.Ayrıca ebabil kuşu kutsal kitapta işgalcileri cezalandıran kuş bahsiyle geçmektedir.
Kurucu ve Geliştirici: R. Levent Everest
Durumu: Geliştiriliyor... / Finansman bekleniyor.

 Şu Andaki Logosu:
-




 - BABİL (logonun harfleri toplamda 8 ebabil kuşunun uçuş silüetinden oluşturulacak, şu an üzerinde çalışılmıyor, geliştirilecek.)







4. Kanguru Projesi
Nedir? : Her şey, her zaman, her yerde uygulaması.
-Bölümleri
a) Vasiyet modu : "Geleceğe" fotoğraf, metin, video, dosya, not bırakın.
İstenilen zamandan önce açılmama seçeneği, geri sayım sayacı desteğiyle.
Ayrıca yalnızca tanıdıklarınızın bilebilecekleri -belirlenen sayıda- soru sorarak, doğru yanıtlarda açılma seçeneği.
b) Taş devri modu : Size ait hiçbir akıllı telefon, bilgisayar, internet bağlantısı yok mu, ya da kullandığınız bilgisayara şifrenizi girecek kadar güvenmiyor musunuz? Ya da kendinize ait bir eposta hesabınız yok, fakat yine de bir şeyleri not almak veya sonradan görmek üzere acil olarak kaydetmek mi istiyorsunuz? Öyleyse bu modda, size ait olmayan herhangi bir bilgisayar veya akıllı telefon üzerinden çevrimiçi Kanguru Projesi'nin internet sitesine bağlanarak, sayfayı açtığınızda size özel olarak oluşturulmuş olan eposta hesabını, ve otomatik oluşturulmuş şifreyi bir kağıda yazarak ya da akılsız telefonunuza girerek, daha sonra evinizden görüntülüyerek notlarınıza veya dokumanlarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Belki de en önemlisi; 2 tane hiç eposta adresi olmayan veya kullanmayı bilmeyen insanın birbirlerine kolaylıkla, üyeliksiz ve vakit kaybetmeden dosya yollayabilme imkanlarının olması.
c) Notlarım Cepte modu : Alış-veriş'tesiniz ya da gezide, işte, herhangi bir yerde, hiç farketmez. Eğer cep telefonunuz yanınızdaysa ve Kanguru uygulaması yüklüyse; daha önceden herhangi bir yerden yüklenmiş bir not, -internet sitesinden veya kendi cep telefonunuzdan- Notlarım Cepte modu sayesinde sadece sizin hattınıza şifresiz olarak ya da dilerseniz şifreli olarak açılabilecek. Burda önemli olan husus son derece HIZLI şekilde notların açılıp kapanmasıdır, bunun nedeni, uygulamanın, telefonunuza takılı olan sim karttaki numarayı tanıması ve bu sayede hem olağanüstü bir güvenlik sağlaması hem de nereye giderseniz gidin sizi uğraştırmadan sizinle birlikte gelmesidir. Bu sisteme komutlar vererek GPS veya CELL kullanılarak bulunduğunuz yere ait notlar girerek, oraya ulaştığınızda notların okunmasını da sağlayabilirsiniz.
Kurucu ve Geliştirici: R. Levent Everest
Durumu: Geliştiriliyor... / Finansman bekleniyor. 
Logo: Tasarlanacak...

5. NeO Projesi
Uzun adı: Neler Oluyor?
Eski adı: NeDü (Ne Düşünüyorsun?)
Amaç: İnsanların ANLIK olarak hissettiklerini, düşündüklerini, fikirlerini, olayları, durumları derleyip toplayan ve isteğe bağlı eşleme sağlayan bilgi okyanusu, bilgi ağı.
Twitterdan farkı ne?
-Tüm sosyal ağların (facebook,twitter vs) sizden gizli yaptığını (verileri analiz etmek) açık ve net bir şekilde, sizin yararınız için kullanmak,
ve kategoriler halinde sunuma çıkartmak. (kolaylık sağlayacaktır)
Örnek olarak, deprem olduğunda, bunu otomatik hazırlanmış kategorilerden en uygununda bulabilme, bu sayede araştırma, yüksek lisans tezleri, bilimsel deneyler vbz çalışmalar için kaynak elde etmek.
-Bir diğer en büyük farklılığı ve TEMEL amacı ise, 2 modla özetlersek;
Mavi Hap Modu: Bu modda diğer sosyal ağların tümünden daha fazla bilgi erişimi ve daha özgür bilgi paylaşımları elde edebilecek, kategoriler ve bazı detaylı kökten farklılıklarla çok daha fazlasını yapabileceksiniz fakat her şeye rağmen temelde onların çıkış prensibinden çok da farklı olmayacak.
....Ancak;
Kırmızı Hap Modu:'nda diğer sosyal ağlardan farklı olarak, gerçekten söylenmemiş, söylemeye utanılan veya önemsizmiş gibi bulunan her tür paylaşım gizli olarak paylaşılabilecek ve sizin yazdıklarınızı görebilecek olanlar yalnızca sizin yazdıklarınızla benzerlik gösteren iletiler olacak.
Örnek vermek gerekirse; -sağlık durumu "başım çok ağrıyor" , -hisler "ölecekmiş gibi hissediyorum", "deprem olacakmış gibi hissediyorum" işte bu tür söylenmeyen fakat istatiksel olarak çok büyük önem taşıyan bilgileri söyleyebilcek, aynı anda aynı şeyleri düşünen insanlarla iletişim kurabilecek ve hatta belki de belirli bir şehirde "midem çok ağrıyor" gibi bir sağlık yakarışı fazlalık gösterdiğinden, önceden önlem alınılabilecek ve hatta belki salgın bir hastalık bile önlenilebilecektir. Bilimsel açıdan bu tür görüşler, her ne kadar saçmasapan görünse bile son derece önem taşıyabilmektedir.
Kurucu ve Geliştirici: R. Levent Everest
Durumu: Geliştiriliyor... / Finansman bekleniyor. 
Logo: Tasarlanacak...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mentalist dizisi çözümlemelerim ve tahminlerim -spoiler-

Kendimiz için ne yapmalıyız ? -10 madde-

DuLDa 2015 & 2016 & 2017