özsöz 16

Düşünmek soru sormakla başlar, hayata dair, bilime dair, sanata dair, her şeye ve herkese dair,
fakat en önemlileri kendimize karşı sorduklarımızdır.

İnsan yaşarken, başka bir benliğe bürünmek için değil, kendi benliğinden kurtulabilmek için yaşar.

Bütün bir ömrün başlangıcı alınan, sonu ise verilen bir nefesten ibarettir...

Mutluluk öfkeyi yenmekle, sabırla, affedicilikle, incelik ve zerafetle,
yani yalnızca nefsi mücadeleyle başlar, sonrasında farkedilecektir ki, bilime açık, sevmeye açık gönüller elde edilmiş ve bu takdirde içerisinde geçmişe saplantılı kalınmayan, tarafsız, günün kıymetini değerlendirebilen, geleceğe, her şeye rağmen umutla bakabilen harikulade bir anlayış özümsenmiş.

Bireyler, var edilişlerindeki amacı sorgulamaksızın, amaçlarını, bulundukları mevkiler üzerinden yola çıkarak hesaplamaya yeltenirlerse, asla amaçladıklarından öteye gidemeyecekleri gibi, hiç bir zaman da var edilişlerindeki kudreti kavrayamayacaklardır.

Evrenin en önemli bulduğum özelliklerinden birisi kesin/net oluşudur, nizam, ölçü, matematik, hesap ve incelik işidir bu netlik. İnsanların en güzel özelliklerinden birisi ise isimlendirme/adlandırma tanımlama ve tanılamadır. Kelimelerin anlamı o yüzden bütün anlamlarıyla bilinmelidir, neyi ifade ettiği, cümlelerin incelikleri bilinmeli, dil ustaca konuşulmalı ve yazılmalıdır. İnsanların birbirlerini berrak bir şekilde anlamalarının, iletişim kurmalarının başlıca yolu konuştukları dile büsbütün hakim olabilmelerinden geçer.

Öğütlenmişlik insanlığın en büyük düşmanlarındandır.

Seçkinliğinizi seçimleriniz belirler.

Her şey hiçliktir!

-R. Levent Everest

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mentalist dizisi çözümlemelerim ve tahminlerim -spoiler-

Kendimiz için ne yapmalıyız ? -10 madde-

DuLDa 2015 & 2016 & 2017